Decât o Revistă: Decât o Revistă caută supererou/manger de proiect pe FaceBook

Decât o Revistă: Decât o Revistă caută supererou/manger de proiect pe FaceBook

Notă: Acest anunţ conţine şi o variantă mai conservatoare a fişei de post - vezi mai jos. Ca să vă înscrieţi candidatura, trimiteţi la dor@decatorevista.ro următoarele (până în 7 ianuarie):

- un CV
- câteva rânduri despre motivaţia de a contribui la acest proiect
- informaţii despre experienţă cu strângerea de fonduri/managementul financiar.

Decât o Revistă cheamă la oaste un supererou cu superputeri pentru o supermisiune.

Decât el – sau ea – ar putea descoperi secretul care transformă o revistă unicat într-o revistă periodic unică, fără a abuza de jocuri de cuvinte. Supereroul ideal nu a auzit de dificultăţi financiare, pentru că în faţa lor e ca Chuck Norris în faţa primejdiei: imuabil. Acest supererou cunoaşte cuvinte ca „imuabil”, dar e destoinic şi cu alte arme verbale ca „oportunităţi de finanţare”, „strategie sustenabilă” şi „buget de proiect”. Ba mai mult, are cunoştiinţe avansate de alchimie şi stăpâneşte ştiinţa transformării interesului pentru DoR în bani.

Misiunea are trei componente principale:
- Racolare. Supereroul va identifica potenţialii aliaţi ai mişcării DoR şi îi va convinge prin oratorie pasională, culoarea capei sau dans de necesitatea unei contribuţii financiare pentru întărirea scutului de protecţie editorială. Se va întâlni de asemenea cu locuitorii planetei Advertiser, cu care va dezvolta o relaţie de colaborare benefică.
- Fidelizare. Supereroul va construi un sistem de abonamente pentru aliaţi şi-şi va folosi puterile pentru a livra produsul la timp. În eventualitatea unor dificultăţi, supereroul va uza de teleportare sau va negocia subcontractarea lui Moş Crăciun.
- Distrare. Va strânge laolaltă aliaţi şi curioşi la evenimente dedicate unde îşi va demonstra talentele şi se va fotografia cu copii.

Supereroul trebuie:
- să zboare şi să vorbească în acelaşi timp.
- să se poată clona dacă nu altfel nu reuşeste să facă mai multe deodată.
- să aibă o capă.
- să aibă o prezenţă scenică originală şi o mască fără urechi.
- să fie una cu tehnologia.
- să comunice în toate formele posibile.
- să găsească instanţe paşnice de folosire a verbului „a buzdugăni”.
- să facă din Decât o Revistă o prezenţă constantă în vieţile celor care au nevoie de ea.

Şi acum, o variantă mai conservatoare a fişei de post:

Decât o Revistă caută un project manager care să ne ajute să transformăm o revistă unicat într-o revistă unicat cu periodicitate. Project managerul trebuie să identifice orice poate constitui o oportunitate de finanţare/promovare/dezvoltare a DoR în limitele misiunii revistei şi să găsească soluţii eficiente pentru materializarea lor. Ca DoR să continue să existe ca un proiect independent, project managerul trebuie să imagineze o strategie sustenabilă pe termen lung şi să asigure respectarea ei.

Responsabilităţi:
1. Management financiar
- PM-ul va identifica împreună cu echipa editorială potenţialii sponsori, donatori şi finanţatori – companii, asociaţii, persoane fizice – şi va construi o infrastructură pentru strângerea de fonduri.
- va identifica, intermedia şi gestiona relaţia cu cumpărătorii de spaţiu publicitar.
- va trebui să alcătuiască propuneri adaptate fiecărui interlocutor, să încheie contractele aferente şi să facă ulterioara raportare financiară.
- va gestiona bugetul proiectului.
Experienţa în strângere de fonduri sau managementul resurselor financiare constituie un avantaj.

2. Abonamente şi distribuţie
- PM va trebui să găsească soluţii pentru asigurarea unei distribuţii coerente şi neîntrerupte la nivel naţional (în librării şi cafenele, nu la chioşcurile de ziare), cu costuri minime.
- PM va trebui să dezvolte un sistem de abonamente şi de plată în avans, modalităţile de colectare a banilor şi de distribuţie către abonaţi.

3. Promovare si organizare de evenimente
- va trebui să organizeze evenimente de strângere de fonduri.
- va trebui să organizeze evenimentele de promovare a DoR în Bucureşti şi în unele oraşe mari din ţară.
- să identifice şi să încheie parteneriate (media sau de alta natură).

Abilităţi necesare:
- management excelent al timpului.
- atenţie sporită la detalii.
- multitasking.
- capacitatea de a lucra cu bugete independente, specifice fiecărui proiect şi de a păstra viziunea de ansamblu asupra bugetului de venituri şi cheltuieli al DoR.
- bune abilităţi de comunicare interpersonală şi de negociere.
- cunoştiinţele despre piaţa de media şi publicitate din România nu sunt necesare, dar sunt binevenite.
- experienţă în utilizarea Microsoft Excel şi a reţelelor sociale.

Decât o Revistă e o publicaţie independentă care asamblează realităţile şi obsesiile contemporane – schimbările sociale, dilemele de consum, dezvoltarea personală, tehnologia, politica – într-un puzzle eclectic şi provocator. DoR spune poveşti bine documentate, aflate la graniţa dintre interese, sensibilităţi (de masă şi alternative) şi nevoi (cunoaştere şi amuzament). Autorii urmăresc să surprindă, să amuze, să stârnească, să edifice, să emoţioneze, făcând din DoR nucleul unei comunităţi de idei şi voci distincte. Designul spectaculos, fotografiile şi ilustraţiile îmbunătăţesc experienţa de citire şi fac din ediţia tipărită un obiect de colecţie.

via FaceBook