Pentru antreprenori, accesarea de fonduri europene nerambursabile este o oportunitate pentru dezvoltarea afacerii sau inceperea uneia noi.
1. Completarea cererii de finantare si a anexelor solicitate de Autoritatea de Management,
2. Cererea de finantare este transmisa Organismului Intermediar/Autoritatii de Management,
3. Verificarea conformitatii administrativa a cererii de finantare,
4. Verificarea eligibilitatii proiectului,
5. Evaluarea tehnica si financiara a proiectului,
6. Selectarea proiectului, conform criteriilor aprobate de Comitetul de Monitorizare,
7. Aprobarea proiectului si semnarea contractului de finantare.
Fondurile europene sunt destinate pentru resuscitarea unor domenii semnificative pentru dezvoltare, precum: cresterea economica si sectorul IMM, transporturile, dezvoltarea rurala, protectia mediului, ocuparea si formarea profesionala profesionala, educatia si egalitatea de gen.
Va invit sa aflati detalii despre Fondurile Europene dintr-un documentar de actualitate aici
Deasemenea, va prezentam si o poveste de succes (nu foarte actuala) al unui antreprenor cu experienta in lumea online si IT&C,
Când conduceam Oracle Ungaria, am construit un site, în 1994, numit DirectEurope, unde practic dădeam acces la toată documentaţia pentru aplicare pentru fonduri. Aveam un catalog al tuturor fondurilor disponibile pe tipuri de iniţiative. Am lucrat cu OTP, cea mai mare bancă din Ungaria. Puteai să îţi depui formularul de cerere cu proiectul şi aveam un consultant - nu de la Oracle, ci din companii private - care se uita pe proiect, mai punea întrebări şi îl finaliza. Întrebarea este: vrem să facem acelaşi lucru în România?
Succes!