Una dintre cele mai bune companii software premiate international

LASTING Software, locul 29 în clasamentul celor mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrală

LASTING Software a urcat 9 poziţii în clasamentul Deloitte Technology FAST 50, care include companiile de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de creştere din Europa Centrală, ajungând pe poziţia 29 (faţă de 38, anul trecut).

De asemenea, compania şi-a accelerat ritmul de creştere a cifrei de afaceri pe ultimii cinci ani, de la +407% (pentru perioada 2003 – 2007) la +487% în perioada 2004 – 2008.

Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, în baza ratei de creştere a veniturilor calculate în monedă locală din ultimii cinci ani (în cazul de faţă, perioada 2004 – 2008).

Companiile candidate trebuie să deţină proprietate intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaţionale; or să dedice o parte substanţială din venituri pentru cercetare şi dezvoltare de tehnologie.

De asemenea, candidaţii trebuie să fi raportat venituri anuale de cel puţin 50.000 de euro pe an în ultimii cinci ani, să aibă sediul în Europa Centrală, să nu fie controlaţi de un investitor strategic şi să activeze pe piaţă de cel puţin cinci ani.

„Proiectul Deloitte Central Europe Technology FAST 50 se află la a zece ediţie, dar România participă doar de doi ani,”
... spune Adrian Ion, şeful biroului regional Deloitte Timişoara.

„Avem în acest an şase finaliste, dublu faţă de anul trecut, ceea ce imprimă o doză importantă de legitimitate iniţiativei noastre. LASTING Software este deja o ‘veterană’ a acestui clasament, iar rezultatele din acest an arată că şi-a îmbunătăţit notabil performanţele.

Avem încredere că LASTING Software va deveni un element important de referinţă nu doar pentru economia judeţului Timiş, ci şi pentru industria românească de IT în ansamblu”
... adaugă domnul Adrian Ion

Cu o experienţă de aproape 15 ani în domeniu, LASTING Software este activă în furnizarea de servicii de dezvoltare software atât pentru piaţa internă cât şi pentru cea internaţională.

Alături de aceste servicii, aplicaţiile proprii – un bun exemplu este unitel, o aplicaţie pentru controlul şi gestiunea costurilor de telefonie – întregesc oferta companiei.

În urma rezultatelor din acest an, industria românească de tehnologie a urcat pe locul 4 în rândul ţărilor incluse în top, după Ungaria, Polonia şi Cehia. În ansamblu, clasamentul central european este dominat de companii de Internet şi dezvoltatori de soluţii software.

Pe fondul crizei economice globale, rata medie de creştere a cifrelor de afaceri s-a diminuat de la +1.271%, anul trecut, la +933%. România îşi menţine o rată medie de creştere mai mare decât rata medie generală (+1.093%).

Sursa: Comunicate de presa