SEO este prescurtarea de la Search Engine Opimization, un termen care tradus in romana ar insemna optimizarea pentru motoarele de cautare.
Optimizare SEO / SEM: Sfaturi, metode si unelte pentru optimizarea unui blog / website pentru a avea trafic online
In primul rand de ce este important ca site-ul tau sa fi aiba o pozitie buna in motoarele de cautare ? Simplu , statisticile arata ca aproape 80% din traficul mondial este generat de motoarele de cautare .
Cei care doresc sa gaseasca informatia care ii intereseaza deschid un motor de cautare gen Google, Yahoo, Altavista, apoi tasteaza un cuvant sau o fraza formata din cuvinte cheie si apoi sunt redirectionati pe site-urile web listate pentru acele cuvinte cheie.
Traficul generat este unul foarte targhetat in sensul ca vizitatorul este trimis spre site-urile care il intereseaza cu adevarat , conform cuvintelor cheie pentru care a facut cautarea. Prin urmare un site care ocupa primele pozitii in motoare pentru cuvantul cheie potrivit tematicii sale poate atrage o multime de vizitatori targhetati fara sa cheltuie un cent pentru promovare.
Dar care sunt factorii care determina un site sa apara in primele pozitii la anumite cuvinte cheie ?
In primul rand continutul site-ului . Cu cat cuvintele cheie sunt mai prezente in continutul site-ului cu atat site-ul respectiv are sanse mai mari sa prinda o pozitie buna pe motoare. Asadar inainte de a face orice altceva trebuie sa te decizi asupra cuvintelor cheie pentru care vrei sa-ti optimizezi site-ul.
Chiar daca este foarte important continutul nu este totul. Titlul site-ului este de asemeni important pentru spiderii (spionii) motoarelor de cautare. Daca cuvantul cheie este inclus in titlul site-ului acesta este mai usor de indexat.
La fel, un truc cunoscut de putina lume este acela de a nu pune virgula in titlu pentru despartirea cuvintelor cheie ci, in locul virgulei, cuvintele sau frazele cheie sa fie despratite prin semnul " | " acest truc creste cu 25% sansele unei indexari mai bune.
Meta tags sunt o alta componenta importanta a procesului de optimizare.
Metatagurile sunt coduri html care se introduc in codul sursa al site-urilor. Acele metataguri trebuie sa fie completate cu numele site-ului, proprietarul, cuvintele cheie, descriere si alte indicii importante pentru motoarele de cautare.
Astazi exista softuri , sau generatoare online care genereaza automat metataguri, dumneavoastra doar sa le inserati cu copy/paste in codul sursa al paginilor.
Succes si un numar cat mai mare de vizitatori!