Platforma de e-learning pentru investitorii la Bursa

Platforma de e-learning pentru investitorii la Bursa

Asociatia Brokerilor a lansat platforma e-learning pentru cursuri online. Prima serie de patru astfel de cursuri este dedicata nivelului de initiere in tranzactiile bursiere. Acestea reprezinta prima treapta de calificare pentru oricine intentioneaza sa inceapa activitatea de tranzactionare pe piata de capital, ca broker sau investitor.


Persoanele care participa la aceste cursuri vor dobandi cunostintele de baza necesare parcurgerii programelor de formare profesionala, puse la dispozitie de Asociatia Brokerilor, cum ar fi: cursurile de autorizare ca broker, autorizare consultant de investitii si autorizare controlor intern.

Un alt avantaj pentru persoanele care participa la toate cursurile online este acela ca vor primi o reducere de 10% pentru fiecare din cursurile urmatoare ca nivel de pregatire.

Aceste cursuri sunt destinate unei game vaste de profesii, putand fi accesate de oricine ar vrea sa beneficieze de o intelegere a pietelor financiare, a participantilor si a produselor din pietele financiare si din piata de capital, precum si modul in care acestea interfereaza.

Cursantii pot proveni de la companiile implicate in urmatoarele domenii: bancar, asigurari, contabilitate, audit, consultanta, societati de IT si software, care asigura suportul tehnic pentru activitatea companiilor de brokeraj, presa financiara, universitati, case de avocatura dar pot fi si persoane independente, interesate de acest fascinant domeniu al tranzactiilor bursiere.

Cursurile online, organizate de Asociatia Brokerilor, devin accesibile pentru orice persoana interesata de investitia la bursa, indiferent de resedinta acesteia, in tara sau strainatate.

Despre cursurile online de initiere in tranzactiile bursiere

Persoanele care urmeaza acest curs vor intelege care este structura pietei financiare din Romania, ce instrumente financiare se pot vinde sau cumpara, care sunt autoritatile de reglementare din pietele financiare si ce rol au acestea, cum se integreaza piata de capital in actuala arhitectura a pietei financiare si care sunt instrumentele financiare care se tranzactioneaza pe aceasta piata.

Totodata, dupa ce vor parcurge acest curs vor putea identifica care este metoda prin care pot investi in instrumentele financiare de interes, cum sunt acestea reglementate, caracteristicile fiecarui tip de instrument in parte, precum si beneficiile ori obligatiile pe care acestea le confera.

Tranzactionarea instrumentelor financiare reprezinta pentru investitori modalitatea de a dobandi anumite drepturi cu privire la respectivul instrument financiar tranzactionat, precum: dreptul de vot, dreptul la dividend, dreptul de a fi ales in organele de conducere ale societatii comerciale, dreptul de a incasa cuponul aferent unei obligatiuni.

Pe piata de capital, tranzactionarea instrumentelor financiare se realizeaza exclusiv printr-un Intermediar autorizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, in conformitate cu regulile operatorului de sistem.

Persoanele care vor parcurge acest curs, vor fi in masura sa transmita brokerilor ordine de vanzare/cumparare de instrumente financiare, vor putea construi propriile portofolii de tranzactionare, vor detine informatiile necesare pentru a evalua activele financiare si a modifica oricand structura de portofoliu.

Dupa parcurgerea acestui modul, veti sti care sunt metodele prin care se pot finanta companiile prin Bursa si care sunt procedeele prin care banii investitorilor ajung la companii. Totodata, aflati cum, in calitate de investitori, puteti profita de noile emisiuni de actiuni pe care le realizeaza companiile, ce inseamna ofertele publice primare si secundare si cum puteti raspunde acestora.

Persoanele care aleg acest curs vor invata cum pot ajunge sa castige la bursa, cum trebuie sa se informeze despre bursa si actiuni, cand este potrivit sa cumpare sau sa vanda actiuni, care este profilul lor de investitori, cum aleg cea mai buna strategie si instrumentele de tranzactionare.

Vor invata care sunt cei mai importanti sapte indicatori de analiza fundamentala, precum si notiuni despre analiza tehnica. Nu in ultimul rand, afla cum isi pot alege societatea de brokeraj potrivita.

Asociatia Brokerilor este organizatia profesionala si patronala a societatilor de servicii de investitii financiare.

Scopul sau principal este sa promoveze un mediu favorabil dezvoltarii pietei de capital si sa joace un rol decisiv in procesul de elaborare a politicilor economico-financiare si fiscale, care au impact asupra pietei de capital.

Asociatia Brokerilor sprijina dezvoltarea pietei de capital prin formarea profesionala a specialistilor, dar si prin educarea publicului investitor, prin organizarea de cursuri si seminarii dedicate acestui domeniu si organizarea de evenimente care popularizeaza investitia la Bursa.