Prima enciclopedie on-line privind siguranta pe Internet

Prima enciclopedie on-line privind siguranta pe Internet

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Sigurantei pe Internet, Consortiul Sigur.info a lansat in Februarie 2010 enciclopedia on-line Saferpedia.ro.


Evenimentul a avut loc in cadrul unei conferinte de presa la Hotelul Radisson din Bucuresti, ocazie cu care vor fi premiati si castigatorii concursului national ”Gandeste inainte sa postezi!”.

Saferpedia.ro se doreste a fi un instrument util celor ce doresc sa afle informatii despre diversi termeni din domeniul sigurantei pe Internet, a utilizarii calculatorului sau al tehnologiilor mobile.

Enciclopedia, realizata de catre Positive Media in cadrul proiectului Sigur.info, este accesibila in prezent in limba romana, urmand a fi dezvoltata sub domeniul Saferpedia.eu in mai multe versiuni lingvistice (engleza, franceza, germana).


Enciclopedia on-line Saferpedia cuprinde in prezent peste 350 de termeni, impartiti in zece categorii disctincte, numarul definitilor si resurselor informationale legate de acestea crescand constant.

Termenii sunt definiti astfel incat sa fie cat mai usor de inteles de catre copii si adolescenti, dar si de catre parinti si profesori.

Saferpedia.ro vine in completarea portalului Sigur.info, a forumului, precum si a blogului Sigur.info prin multitudinea resurselor si a definitiilor din domeniul on-line pe care le pune la dispozitie.

Editarea continutului se va face atat cu editori specializati, cat si cu editori voluntari care vor putea propune noi termeni sau completari la cei actuali.

Proiectul Saferpedia.ro este construit pe platforma MediaWiki, binecunoscuta prin succesul enciclopediei virtuale Wikipedia.org.

Programul “Sigur.info” functioneaza, incepand cu data de 1 Septembrie 2008, activand ca nod unic national destinat sigurantei pe Internet, in cadrul retelei europene SaferInternet, sustinuta de Comisia Europeana. Proiectul Sigur.Info a obtinut locul II din 48 de proiecte propuse din toată Europa si are in componenta activitati de promovare si constientizare a sigurantei online pentru copii, o linie de informare de tip HelpLine si o linie de raportare de tip HotLine.

Partenerii proiectului “Sigur.info” sunt institutii publice si companii private care au legatura, prin domeniul de activitate, cu specificul proiectului: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Autoritatea Natională pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANDPC), Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania (ANISP), Inspectoratul General de Politie, companiile Microsoft Romania, Orange Romania, UPC Romania, Cosmote Romania, Vodafone Romania, Romtelecom, Kasperky Romania, BitDifender Romania, Amplus.

Comunicat de presa