Ce sa nu faci:
1. Nu-ti inmatricula masina in Romania, daca taxele pe care le-ai plati sunt mari, de ordinul miilor de euro. Citeste mai departe si vei gasi o solutie prin care vei economisi foarte multi bani si vei avea si o inmatriculare sigura.
2. Inmatricularea in Bulgaria e ieftina, dar evita-le pe cele mai ieftine. Nu te increde in persoane dubioase, evita firmele fantome.
3. Nu inmatricula pe „persoana fizica” bulgara. E masina ta si vrei sa ramana asa, nu?
Ce SA faci:
1. Inmatriculeaza-ti masina in Bulgaria prin intermediul unei firme cu experienta pe piata. Cunoaste direct persoana care se ocupa cu inmatriculari, cere si citeste contractul, cauta pe internet referinte despre firma respectiva si vezi ce zic clientii pe care i-a servit deja. Intalneste-te cu cel care va ofera serviciul la sediul firmei respective pentru perfectarea actelor si nu accepta inmatriculari „pe genunchi” cu intalniri in intersectii, chiar daca ti se promite ”marea cu sarea”. S-ar putea ca ulterior sa nu mai ai de unde sa-i iei..
2. Vezi ce garantii iti poate oferi firma respectiva. Vezi ce acte iti cere pentru proceduri: daca iti cere mai putine decat e legal, sa nu te astepti ca tu sa ai o inmatriculare legala...
3. Gaseste o firma care nu ocoleste plata impozitelor anuale. Cere dovada platii impozitelor pentru masinile inscrise de catre acea firma in anii precedenti. Daca nu te convinge cu exemple, sa nu te astepti ca masina sa-ti fie inscrisa la fiscul bulgar, riscand ca oricand sa fie radiata. O firma nou infiintata nu-ti poate oferi decat bune intentii!
4. Vezi ce alte servicii iti mai ofera firma respectiva. De exemplu, nu uita ca vei avea nevoie si de inspectia tehnica periodica si de asigurare obligatorie (RCA), chiar daca masina ta e inmatriculata in Bulgaria.
Ce sa alegi?
- Siguranta inmatricularii tale la costuri decente.
- O inmatriculare rapida, toata procedura durand, de regula, o singura zi, iar in zile aglomerate o zi si jumatate.
- ITP si RCA Bulgaria fara ca prezenta ta in Bulgaria sa fie necesara.