Romacces Comunicatii, un integrator de sisteme cu experienta vasta in instalarea, intretinerea si exploatarea echipamentelor si retelelor de telecomunicatii din Romania, a anuntat astazi semnarea unui acord cu Force10 Networks, pentru distributia solutiilor si echipamentelor de datacomm.
'Centrele de date de astazi necesita resurse masive de calcul pentru a raspunde la o crestere tot mai mare de date si in acelasi timp trebuie gasite solutii viabile pentru a economisi energia, sistemele de racire si costurile de management folosite in astfel de data center-uri moderne', declara Virgil Olteanu, directorul Romacces Comunicatii.
Romacces Comunicatii va avea acces la intreaga linie de produse Force10 Networks, inclusiv seria de switchuri C-Series si familia S-Series GbE.
Orientate catre utilizator, solutiile de retea de la Force10 Networks sprijina inalta performanta, mediile de retele critice, inclusiv centrele de date, retelele convergente si de grup (cloud computing/grid computing).
Solutiile pentru switchuri si routere de 10 Gigabit Ethernet (10 GbE) interconecteaza cel mai rapid supercomputer din Europa, Jugene, amplasat la Forschungszentrum Juelich in Germania, unde este implementata solutia E-Series E1200 cu mai mult de 200 10 GbE porturi.
'Force10 este una dintre companiile cu cea mai rapida rata de crestere dintre furnizorii globali de solutii pentru retele telecom/enterprise si centre de date, iar parteneriatul Romacces Comunicatii cu Force 10 Networks este in linie cu politica de dezvoltare a ambelor companii', a declarat Robert Bujgoi, Operations and Strategy Director Romacces.
'Acest nou parteneriat permite Romacces Comunicatii sa ofere clientilor si partenerilor sai o tehnologie robusta, viabila, de inalta performanta pentru implementarea infrastructurii IP -permitandu-le sa-si extinda serviciile pentru companiile mijlocii si mari.
Force10 Networks va juca un rol cheie in strategia de dezvoltare a companiei Romacces Comunicatii'.
Force10 continua sa-si mentina o prezenta globala prin instalarea de retele in America de Nord, Europa, Asia si Orientul Mijlociu, avand echipamente instalate in trei centre de supercomputere din top 12 din intreaga lume.
Sursa: Comunicate de presa