WhatsApp introduce un sistem de verificare dublu
În cazul unei aplicaţii de chat, cum este WhatsApp, informaţiile utilizatorilor pot fi interceptate din două direcţii. Pe de o parte, acestea ar putea fi interceptate în timpul transferului de la un device la altul, problemă pe care WhatsApp a rezolvat-o prin criptare, informează News.ro.
WhatsApp introduce un sistem de verificare dublu
După adăugarea tehnologiei de criptare a mesajelor, WhatsApp ridică şi mai mult ştacheta securităţii pentru utilizatorii săi prin adoptarea unui sistem de verificare dublu.
Pe de altă parte, comunicarea poate fi interceptată prin intrarea fizică în posesia dispozitivului. Cum nu toate telefoanele dispun de autentificare pe baza amprentei, dezvoltatorii de aplicaţii care includ informaţii sensibile sunt datori, la rândul lor, să facă eforturi pentru a creşte securitatea la nivelul aplicaţiei.
Acesta din urmă este considerentul pentru care WhatsApp a introdus dubla verificare. În mod obişnuit, verificarea utilizatorilor de WhatsApp se face prin intermediul numărului de telefon. Dubla verificare presupune adăugarea a încă unei metode de verificare.
În cazul WhatsApp, această metodă suplimentară va consta în crearea unui cod format din şase cifre.
Noua facilitate va fi opţională şi va putea fi activată din secţiunea Account a meniului de configurarea aplicaţiei. Aceasta va putea fi regăsită sub denumirea “Two-step verification”.
Din câte se pare, utilizatorul va trebui să-şi confirme identitate prin introducerea codului din şase cifre o dată la fiecare şapte zile.
Dubla autentificare este în curs de propagare pe toate platformele pe care rulează WhatsApp, o parte a utilizatorilor putând deja să o activeze, în timp ce alţii vor mai avea de aşteptat câteva zile.
WhatsApp este cea mai populară aplicaţie de chat la ora actuală, cu 1,2 miliarde de utilizatori.
Nouă funcții ascunse ale aplicației WhatsApp
. Formatarea textului
WhatsApp vă permite să folosiți formatări de tipul bold, italic sau striketrough(tăiat) în mesajele pe care le trimiteți. Pentru asta e nevoie să adăugați caractere speciale înainte și după textul pe care doriți să-l formatați diferit:
*textul scris între steluțe va fi formatat bold*
_textul scris între underscore va fi formatat italic_
~textul scris între tilde va fi formatat striketrough(tăiat)~
2. Mesaje preferate
Folosirea funcției „star a message”(mesaj preferat) este cel mai ușor mod de a reveni la o adresă, un nume, un link, un videoclip sau orice alt tip de mesaj important pe care l-ați primit. Apăsați îndelung pe mesaj și apoi selectați iconița stea.
3. Aflați cu cine vorbiți cel mai des
Pentru iPhone. Mergeți la Settings - Data and Storage Use - Storage Use. Va apărea o listă de contacte, ordonate în funcție de cantitatea de date pe care o ocupă pe telefonul dumneavoastră.
Pentru Android. Mergeți la Settings > Chat > Chat History > Email Chat pentru a afla aceleași informații.
4. Detalii despre mesaje
Vi se întâmplă să vă întrebați dacă un mesaj a fost recepționat sau citit? Swipe spre stânga pentru a vedea aceste detalii dacă folosiți un iPhone sau apăsați îndelung pe mesaj dacă folosiți Android.
5. Funcția „Mute”
Cu toții avem un prieten sau un grup de prieteni care vorbesc prea mult pe WhatsApp, iar acest lucru poate să deranjeze, mai ales dacă mergeți la film sau sunteți într-o ședință. Pentru a pune „pe mute” o converație utilizatorii de Android trebuie să apese îndelung pe o conversație și apoi să selecteze microfonul. Utilizatorii de iPhone trebuie să deschidă conversația, să selecteze numele persoanei sau grupului(sus) și apoi să apese pe Mute.
6. Nu dezvăluiți când ați folosit ultima dată aplicația
Nu vreți să știe toată lumea când ați folosit ultima dată aplicația? Mergeți la Settings > Account > Privacy > Last Seen. WhatsApp oferă trei opțiuni: toată lumea, contactele mele, nimeni.
7. Nu permiteți celorlalți să vadă că ați citit mesajele
Pentru a activa această funcție mergeți la Settings > Account > Privacy și debifați Read Receipts. Atenție, această funcție vă va împiedica și pe dumneavoastră să vedeți dacă mesajele trimise au fost citite(nu funcționează în grupuri).
8. Nu salvați automat imagini și videoclipuri în telefon
Pentru iPhone. Deschideți Settings > Chats și porniți Save Incoming Media Off. Această funcție nu este diponibilă pe Android.
9. Folosiți WhatsApp pe calculator
Tot ce trebuie să faceți este să accesați web.whatsapp.com pe calculator, să deschideți aplicația pe telefon și să selectați WhatsApp Web, apoi să scanați cu telefonul QR code-ul de pe ecranul calculatorului.