Cum sa te protejezi pe Facebook?
Pentru Facebook, păstrarea oamenilor din comunitate în condiții de siguranță este cea mai importantă responsabilitate. Lucrăm în permanență pentru a crea cele mai bune instrumente de securitate în scopul protejării persoanelor care utilizează serviciile noastre.
Cu toate acestea, auzim destul de des despre oameni care își pierd accesul la conturile personale ca rezultat al înșelătoriilor. Acest lucru este posibil prin “phishing” – oamenii sunt influențați să-și introducă datele sensibile, precum login-ul și parola de pe Facebook, într-un website fals. După ce obțin accesul la contul unei persoane, escrocii pot folosi contul pentru a le contacta prietenii sau membrii familiei și îi înșală solicitându-le de exemplu, un împrumut rapid.
Cum sa te protejezi pe Facebook?
Facebook muncește foarte mult pentru a ajuta la protejarea conturilor. Utilizăm sisteme automate și manuale pe care le actualizăm în mod constant pentru a ajuta la detectarea și blocarea activității suspecte. Mai mult decât atât, oferim instrumente de securitate pe care le puteți utiliza pentru a vă face contul și mai sigur.
Cum puteți împiedica accesul persoanelor neautorizate la contul dumneavoastră Facebook?
Pentru a vă asigura securitatea contului, accesați secțiunea Securitate din Setări de pe website-ul Facebook dând clic pe marcajul de întrebări rapide din Ajutor sau pe săgeata derulantă din partea dreapta a paginii de pornire Facebook.
Mai jos sunt câteva sugestii pe care vi le semnalăm atunci când dați clic pe secțiunea “Cum păstrez siguranța contului meu”.
Iată ce puteți face pentru a vă menține contul securizat
· Protejați-vă parola. Nu utilizați parola de pe Facebook în altă parte online și niciodată nu o partajați cu alte persoane. Parola dumneavoastră ar trebui să fie greu de ghicit. Evitați să includeți numele sau cuvinte obișnuite. Aflați mai multe despre crearea unei parole puternice.
• Nu distribuiți niciodată informațiile de conectare. Cei care vor să vă înșele pot crea website-uri false care arată ca Facebook și vor cere să vă logați cu adresa voastră de email și cu parola. Întotdeauna verificați adresa URL a website-ului înainte de a introduce informațiile de conectare. Când aveți îndoieli, tastați www.facebook.com în browser-ul dumneavoastră pentru a ajunge la Facebook. Aflați mai multe despre evitarea phishingului.
• Deconectați-vă de pe Facebook cand utilizați un calculator pe care îl împărțiți cu alte persoane. Dacă uitați, vă puteti deconecta de la distanță.
• Nu acceptați solicitări de prietenie de la persoane pe care nu le cunoașteti. Cei care vor
să vă înșele pot crea conturi false prietenilor voștri. Devenind prieteni cu escrocii, aceștia ar putea să vă trimită Spam-uri pe timeline, să vă eticheteze în mesaje și să vă trimită mesaje rău intenționate.
• Aveti grijă la software-urile rău intenționate. Învățați cum arată un calculator sau un dispozitiv infectat și cum să eliminați un software rău intenționat. Păstrați actualizarea browserului dumneavoastră web și eliminați aplicațiile de tip browser care sunt suspecte.
• Nu faceți niciodată clic pe link-urile suspecte, chiar dacă acestea par a veni din partea unui prieten sau a unei companii pe care o cunoașteți. Acestea includ link-uri pe Facebook (ex: pe postări) sau în e-mailuri. Rețineți că Facebook nu vă va solicita niciodată parola într-un e-mail. Dacă vedeți un link suspect pe Facebook, raportați-l.
• Utilizați funcțiile noastre suplimentare de securitate. De exemplu, puteți primi alerte despre date de conectare nerecunoscute și alegeți prieteni pentru a va fi contacte de încredere. Dacă sunteți conectat la Facebook de pe un calculator, puteți utiliza funcția Security Checkup pentru a examina setările de Securitate.
Ce trebuie să faceți dacă contul dumneavoastră Facebook este compromis?
Dacă credeți că există posibilitatea să fi fost ținta unui hacker, dar încă puteți să vă accesați contul, schimbați parola cât mai repede posibil. Apoi, setați măsurile de securitate descrise mai sus. Este o idee bună să schimbați parola și în contul dumneavoastră de e-mail.
Ce se întâmplă dacă nu puteți accesa deloc contul dumneavoastră Facebook, ca rezultat al unei înșelătorii? Mergeți la https://facebook.com/hacked și actionați potrivit instrucțiunilor.
Rețineți – prevenirea atacului este mai ușoară decât recuperarea contului, așa că nu întârziați să vă actualizați setările de securitate cât mai curând posibil.